Steinalderbrød
Stabilt blodsukker!
Dette brødet holder meg mett i timesvis! Det er glutenfritt og inneholder kun nøtter og frø, egg, salt og olje. Har du lyst å lage det med en vri, kan du feks. tilsette tørket frukt som dadler, aprikoser, rosiner eller tranebær.
En annen ting som er gøy er å bruke et brødkrydder :)
Her har jeg brukt dette krydderet fra Høgt & Vilt som er kjøpt hos byBrun i Sandnes :))
I denne oppskriften på steinalderbrød brukte jeg 3 ss av dette brødkrydderet 💚
𝗢𝗽𝗽𝘀𝗸𝗿𝗶𝗳𝘁𝗲𝗻:
150 g mandler
100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
Grovhakk nøttene.
100 g solsikkefrø
100 g sesamfrø
100 g gresskarkjerner
100 g hampefrø
50 g chiafrø
50 knuste linfrø (hørfrø)
1 ts Salt
1/2 dl olje
4-5 egg
Pisk eggene sammen med oljen og salt.
Rør i alle frø til en fin masse.
Hell i grovknuste nøtter.
Kle en brødform og ha massen i, la det gjerne stå 15 min før steking.
Stekes på 160 i 1 time, så 10 min utav formen.
Her kan du ha i alt av nøtter og frø som du selv vil :))
Oppbevar gjerne på kjøl eller i frys for å holde det ferskt og uten at det harskner. Nøttene inneholder nemlig mye olje.