Steinalderbrød

Stabilt blodsukker!

Dette brødet holder meg mett i timesvis! Det er glutenfritt og inneholder kun nøtter og frø, egg, salt og olje. Har du lyst å lage det med en vri, kan du feks. tilsette tørket frukt som dadler, aprikoser, rosiner eller tranebær.

En annen ting som er gøy er å bruke et brødkrydder :)

Her har jeg brukt dette krydderet fra Høgt & Vilt som er kjøpt hos byBrun i Sandnes :))

I denne oppskriften på steinalderbrød brukte jeg 3 ss av dette brødkrydderet 💚


𝗢𝗽𝗽𝘀𝗸𝗿𝗶𝗳𝘁𝗲𝗻:

150 g mandler

100 g valnøtter

100 g hasselnøtter

Grovhakk nøttene.

100 g solsikkefrø

100 g sesamfrø

100 g gresskarkjerner

100 g hampefrø


50 g chiafrø

50 knuste linfrø (hørfrø)


1 ts Salt

1/2 dl olje

4-5 egg 


Pisk eggene sammen med oljen og salt.

Rør i alle frø til en fin masse.

Hell i grovknuste nøtter.


Kle en brødform og ha massen i, la det gjerne stå 15 min før steking.


Stekes på 160 i 1 time, så 10 min utav formen.


Her kan du ha i alt av nøtter og frø som du selv vil :))

Oppbevar gjerne på kjøl eller i frys for å holde det ferskt og uten at det harskner. Nøttene inneholder nemlig mye olje.



PS:

Brødet kan skjæres i tynne skiver og tørkes på 80 grader, slik at du får smakfulle kjeks/knekkebrød til blandt annet ostebordet ;)

Forrige
Forrige

Knekkebrød

Neste
Neste

Melk og glutenfrie Coockies