Knekkebrød
Hjemmelagde knekkebrød er noe vi som regel alltid har i hus. Når jeg først lager så har vi en stund.
På samme måte som med steinalderbrødet, kan du variere smak og utseende etter årstid og ønsker :)
En av mine favoritter er å bruke surdeig + revet parmesan, timian og havsalt !!
𝗢𝗽𝗽𝘀𝗸𝗿𝗶𝗳𝘁𝗲𝗻:
7 dl vann
2 ss surdeigsstarter (hvis du har)
30 g chia
30 g linfrø / hørfrø
80 g solsikkefrø
80 g gresskarfrø
80 g sesamfrø
200 g havregryn
100 g rugmel (her kan man også bruke emmer, svedjerug, enkorn eller annet mel - helt opp til hva du liker eller hva du har)
100 g spelt
1 ts salt
Natten over - gjerne i en wonderbag :)
Dagen etter :
Tilsett 1-2 ts natron og vent et par minutter før du smører deigen på bakebrett.
Stekes 160 grader i 15 min - bruk et pizzahjul å skjær i passe skiver...
Stekes på intervaller 15 min (jeg stekte totalt 3*15)
Tørket dem sprøde på 70 grader etterpå - hvor jeg også knakk dem opp å vendte på hodet ☺️
Hos meg ble det 2 brett - liker at de er litt tykke så man kan ha pålegg på 😉
Lykke til 💜