Knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød!

Hjemmelagde knekkebrød er noe vi som regel alltid har i hus. Når jeg først lager så har vi en stund.

På samme måte som med steinalderbrødet, kan du variere smak og utseende etter årstid og ønsker :)

En av mine favoritter er å bruke surdeig + revet parmesan, timian og havsalt !!

Surdeig


𝗢𝗽𝗽𝘀𝗸𝗿𝗶𝗳𝘁𝗲𝗻:

7 dl vann

2 ss surdeigsstarter (hvis du har)

30 g chia

30 g linfrø / hørfrø

80 g solsikkefrø

80 g gresskarfrø

80 g sesamfrø

200 g havregryn

100 g rugmel (her kan man også bruke emmer, svedjerug, enkorn eller annet mel - helt opp til hva du liker eller hva du har) 

100 g spelt

1 ts salt

Natten over - gjerne i en wonderbag :)


Dagen etter :

Tilsett 1-2 ts natron og vent et par minutter før du smører deigen på bakebrett.

Stekes 160 grader i 15 min - bruk et pizzahjul å skjær i passe skiver...

Stekes på intervaller 15 min (jeg stekte totalt 3*15)

Tørket dem sprøde på 70 grader etterpå - hvor jeg også knakk dem opp å vendte på hodet ☺️


Hos meg ble det 2 brett - liker at de er litt tykke så man kan ha pålegg på 😉

Lykke til 💜

Tips:

Ønsker du en annen vri, tilsetter du timian i røren på kvelden og revet parmesan sammen med natron dagen etter ~ avslutt med havsalt på toppen før steking :) 

Forrige
Forrige

Neste
Neste

Steinalderbrød