Matglede

Helt siden jeg var liten har jeg vært med på kjøkkenet. Enten med mamma, bestemor, mormor eller oldemor. Jeg elsket både å lage mat og å spise mat. Mat betyr ikke bare næring og næringsstoffer, det er så utrolig mye mer! Det er samhold, samarbeid, læring og kjærlighet. Det er ikke for ingenting at vi snakker om å legge kjærlighet i maten vi lager. 

 

Da mamma jobbet som kokk på sykehjem, var min søster og jeg ofte med på jobb. Her fikk vi være med på kjøkkenet og se at de lagde maten. Vi fikk også være med opp på avdelingene da de serverte maten til de eldre. Noen ganger snakket vi bare med dem, og andre ganger matet eller spiste vi sammen med dem. Den gleden maten gav, det samholdet og den «snakken» som oppstod, sitter ennå dypt i meg. Det var et samlingspunkt og en utrolig viktig del for de eldre.

 

Derfor bestemte jeg meg for å bli kokk, akkurat som mamma! Men da kommunen valgte å legge ned alle kjøkken og heller ha et stort sentralkjøkken, så kjente jeg at akkurat det ble feil for meg. For jeg ville lage mat og være sammen med de som jeg lagde maten til. Ikke stå på et kjøkken og stor-produsere. 

 

Etter to år på skole, to år i lære og ett år med studiekompetanse så var planen klar: jeg skulle bli ernæringsfysiolog! 

 

Det gikk ikke helt etter planen, og jeg endte opp med å jobbe offshore som kokk. Der har jeg nå vært i 16 år.

 

Selv om det ikke gikk helt som planlagt, så fikk jeg oppfylt drømmen om å skape glede gjennom god mat. Jeg fikk snakke med de jeg lagde mat til, og skape trivsel om bord for de som er hjemmefra i 14 dager. For når man er offshore er trivsel og samhold ekstra viktig når savnet til de hjemme blir stort. Mat er nemlig både et samlingspunkt og et høydepunkt for de aller fleste.

 

Veien min fra offshore kokk til her jeg er nå ble til etter at jeg møtte veggen noen ganger. Det fikk meg til å innse at jeg var nødt til å ta helsen min på alvor. Etter mye prøving og feiling fant jeg ut hva som fungerer best for meg og min kropp, og det er dette jeg vil hjelpe andre med. Derfor har jeg tatt 1. års kostveilederstudiet og akkurat fullført 2 år med ernæringsterapi. Nå har jeg mer kunnskap og erfaring, og kan bedre hjelpe deg med dine helseutfordringer.

 

Så for meg er matglede så utrolig viktig, og så stort. Det favner bredt - og dette vil jeg dele med deg!

Forrige
Forrige

Min reise